meny meny meny meny meny   meny
meny meny meny meny meny meny
 

Aktuellt expanderat

Bli GVB-supporter och stöd oss

I scouterna får barn och ungdomar vara med i en verksamhet som är rolig, spännande, lärorik och som utvecklar och förbereder dem för världen. Med cirka 250 medlemmar är vi en av Sveriges största scoutkårer. Bra scoutverksamhet leder till många scouter!
Det är inte ovanligt att en scoutledare i GVB lägger ner mellan tio och tjugo timmar i veckan på sin avdelning och kåren. Detta arbete görs helt ideellt och utan ekonomisk ersättning. Faktum är att vårascoutledare själva betalar medlemsavgift.
Vi har också en ekonomisk verklighet att hantera. Vi har nyligen fått reda på att vårt avlopp på Pettersberg inte längre är godkänt och att det kommer att kosta oss några hundra tusen kronor under de närmaste åren. Bland våra  största kostnader är lokalhyrorna för Rehnsgatan och Bredängsvägen.

Avslutningen våren 2018 i Bredäng

2018-10-11 till 2018-12-20

Äventyr och kompisar i GVB!

Hos oss i Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng får du uppleva äventyr och kompisar, i en av Stockholms största kår. Vi har verksamhet för alla som är 8 år (går i klass två) eller är äldre både i Bredäng och i Vasastan.

Läs mer och föranmäl dig!

2018-05-05 till 2019-01-01

Infoblad 8 - November 2018

KO har ordet
Nu har Stockholm klätt sig i grått novemberväder och som kårordförande hoppas jag att det sprakar av liv och lust på avdelningarna. Inom kort så kan vi tända upp lite extra ljus under december, innan vi avslutar året med en sprakande julavslutning i Gustaf Vasa kyrkans församlingssal. Vi har påbörjat planeringen runt julavslutning och den sista månaden denna termin. För ledare och utmanare blir det en liten extra avslutning efter kårens aktivitet.
 Jubileumsgruppen ligger också långt fram i sin planering inför vårt jubileum nästa år då kåren fyller 95 år. Kom ihåg att ge ditt bidrag genom att svara på enkäten som finns på gvb.nu.
 Inom kort kommer även inbjudningar till kårens julavslutning och julotta i Gustaf Vasa kyrkan med facklor innan av oss GVB-scouter.
 Månades tänkvärda ord:
 "Livet är som en bok. Du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna. Men du kan börja på ett nytt kapitel."

 Kårordförande Moberg

Ko hoppas det sprakar av liv och lust på avdelningarna

2018-11-20 till 2018-12-20

Haralds bilder från Demokratijamboreen 2018

Bilderna utlagda på vår Facebooksida av vår hovfotograf Harald T. Tycker att även de som ej har Facebook skall få se bilderna. / iii Kommunikatör
Denna gång befinner vi oss i Karlstad. På plats finns förutom kårens tre ombud Sofia, Simon och Harald även Viktor och Peter som jobbar på Scouterna samt Pliiiggis som är här med Scoutmuseets vänner och Stina och Åsa som är på plats med Scouternas folkhögskola.

Våra delegater

2018-11-13 till 2018-12-13

Infoblad 7 - Oktober 2018

KO har ordet
Hösten har tagit tag i lövverken och färgat hela världen i oändliga mönster. Regn å rusk drar in utan förvarningar. Men en dag skiner solen vid Kaananbadet, grilldoften från härliga hamburgare svävar över ängarna från vårt fältkök, kårens alla avdelningar är ute på Scouternas Höstdag. Många kastar livlina med goda framgångar, några springer DM i Orientering eller går på orienteringsskola. Själv passade jag också på att gå det årliga naturspåret. Många av våra nya spårare fick känna på hur det är att ropa vårt kårrop med alla övriga kamrater.

Waingungas ledare 2018

2018-10-22 till 2018-11-22


Uppdaterad: den 2 december 2013 | Ansvarig: webmaster@gvb.nu