Scouterna

Aktuellt

Simon har tagit hundratals barn och unga till sitt hjärta genom scoutrörelsen.

Simon Ström brinner för att se ungdomar utvecklas inom Scouterna. Han lägger cirka 45 ideella timmar varje vecka på verksamheten där hänsyn och kamratskap står på schemat.
– Det är i den lilla scoutpatrullen vi lyckas skapa underverk. Vi tar vara på naturen och har en fantastisk gemenskap, säger han.

Här kan du rösta på Simon Ström som Årets Eldsjäl/Kamratskap

I en källarlokal i ett grått lägenhetshus i Stockholmsförorten Bredäng –, som man minst av allt anar är platsen för en scoutstuga –, har scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng sitt högkvarter. En höstkväll i oktober samlas ett tiotal ungdomar i regelrätt scoutuniform – det är dags för avdelningsmöte för äventyrarscouterna i årskurs 6-9.

De är tio av ungefär femhundra scouter som har passerat Simon Ströms ledarskap i Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng.

– De här ungdomarna kommer hit varje vecka och Simon ser till att det blir en meningsfull tid för dem. Han får våra scouter att vilja engagera sig och finns alltid där och stöttar dem. Han vill att de ska lyckas. Simon betyder otroligt mycket för de här ungdomarna, säger Serhat Aktay, kårordförande i Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng.

Simon Ströms engagemang inom Scouterna sträcker sig över många år och nivåer. Han är ansvarig ledare för cirka 30 ungdomar i årskurs 6-9 i Gustaf Vasa-Bredäng. Han har även en plats i kårstyrelsen och är kurschef för ledarskapskapsutbildningar. Dessutom är Simon aktiv i Scouterna på riksnivå.

– Jag är med i en grupp som utvecklar Scouternas program i Sverige där jag har mycket tankar och idéer. Jag syns och hörs ganska mycket tror jag, säger Simon Ström med ett brett leende.

Totalt lägger han ner uppemot 45 timmar i veckan på sitt engagemang – ett arbete som är 100 procent ideellt. Simon har en kandidatexamen i biogeovetenskap och snart en masterexamen i miljö- och hälsoskydd.
Se flmen och rösta på Simon

2016-10-15 till 2017-01-23

 

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng är en av Sveriges äldsta scoutkårer, bildad 1924, med verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt (SSD). SSD:s arkivsida med bl.a. resultat från våra distriktstävlingar och många bilder.

GVB på Facebook | E-kursen

Terminsprogrammet

VT-2018 Jun v. 24
v. 25
fr 22 Midsommarafton
lö 23 Midsommar dagen

[Mer]

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu

Sidan uppdaterades den 5 mars 2018