Scouterna

Aktuellt

S:t Georgslegenden

Legenden om Sankt Göran (från Legender från vår medeltid).

Befolkningen i en stad som hette Selene hade fått ett stort problem. Det fanns en sjö i närheten, och där bodde det en drake. Den var stor och fruktansvärd, och ingen kunde rå på den. Än värre var att stadsbefolkningen var tvingade att varje dag ge draken två får till mat. Om draken inte fick sin vilja igenom  dödade han människor och åt och gick fram till staden och blåste en sådan förgiftad dunst in över muren, att de som träffades av den, blevo sjuka och dogo därav.

Så småningom hade fåren börjat ta slut. Man var tvungen att ransonera. Nu fick draken bara ett får om dagen. Men dessutom, och istället för får nummer två, blev man tvungen att offra en människa varje dag. Vem det skulle bli drog man lott om. En dag föll lotten på så vis att det blev kungen av Silenes egen dotter som skulle offras till draken: Då vart konungen mycket bedrövad...

Läs hela legenden
S:t Georgsbudskapet

2018-04-15 till 2018-04-23

 

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng är en av Sveriges äldsta scoutkårer, bildad 1924, med verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt (SSD). SSD:s arkivsida med bl.a. resultat från våra distriktstävlingar och många bilder.

GVB på Facebook | E-kursen

Terminsprogrammet

HT-2018 Aug v. 33
fr–sö 17–19 Planeringshelg på Petters
v. 34
Sep v. 37
lö–sö 15–16 HHiSSS 2018
v. 38

[Mer]

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu

Sidan uppdaterades den 5 mars 2018