Scouterna

Om gvb.nu

Scoutkårens webbsidor har funnits i olika skepnader sedan början av 90-talet. Några av kårens ledare som gjorde kårtidningen jobbade med för den tiden nya tekniken. Sedan dess har webbsidorna utvecklats alltmer och är idag även ett viktigt adminstrativt system för närvarohantering, viktiga dokument och mycket annat. Det finns exempelvis väldigt mycket bilder och dokument från kårens snart 90-åriga historia.

Vi har hela tiden haft en egen dator med webbserver, cms, forum, e-post och databas. Idag kan man få det mesta av detta väldigt enkelt på ett webbhotell. När vi började fanns inget sådant, istället var vi tvärtom webbhotell åt Stockholms Scoutdistrikt och Roslagens Scoutdistrikt i många år.

Nytt utseende för 2014 med responsive design

Det var dags att göra något åt webbsidorna, både när det gäller utseendet och funktionerna. När det gäller utseendet så förändras smaken med tiden och vad som kan anses vara modernt. Scouterna har också lanserat designelement och ett formspråk som kändes bra att ligga nära.

Under 2013 blev också smartphones och läsplattor väldigt vanliga och i en del fall förstahandsvalet för många att surfa på webben med. Det i sin tur gjorde att webbsidorna behövde designas om för att passa både små och stora skärmar, vilket är innebörden av responsive design. För det finns också väldigt många fler webbläsare som det ska fungera på och se bra ut på!

Men responsive design är redan old school. Nu kommer vi prata om adaptive design kommande år vilket innebär att innehållet anpassas mer till vem det är som besöker webbsidan, var den personen befinner sig, för tillfället gör och är på väg till.

Presentation av redaktionen

Bild på BjörnBjörn är nog den i redaktionen som varit med från första början och därmed längst. Det mesta som rör design och programmering har han gjort, men även en hel del innehåll. Naturligtvis jobbar han med webb-grejer också och tar bra betalt för det. Så tro inte att du kan mer eller bättre än honom än möjligen på woodcraft.

PeterPeter är vår strateg och ser till att gvb.nu är marknadsanpassat, affärsdrivet och stödjer kårprocessen. Han ser till att vi fokuserar på rätt saker och priorterar vad som ska göras och i vilken ordning. I alla sammanhang är han vår product backlog owner. Peter är bland annat arkitekten bakom medlemsregistret och närvarohanteringen. Han ser också till att vi får e-post och medlemsbrev.

 

iiiiii är den som håller gvb.nu vid liv med innehåll. Han ser till att nyheter kommer på plats, terminsprogram, lägger in alla bilder, bokningar av petters, medlemsregsitret, avdelningar, inbjudningar, evenemang och mycket annat. Utan iii skulle gvb.nu vara stendöd. Snygg men tom på innehåll. iii är känd för att på en kårstämma i slutet på 80-talet sagt att det där med datorer orkar ingen hålla på med. Idag vet vi bättre och iii själv är den mest inbitne av alla.

RobinRobin är yngst på redaktionen och en duktig webbutvecklare till vardags. Han har inte fått någon riktig chans att bevisa sig än men vi hoppas mycket på framtiden. Robin snickrar på nästa generations webbsajt som tar gvb.nu ut i molnet som det heter. Robin är AL på Snabbis och lägger ner sin mesta tid på det.

Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har verksamhet i Vasastan och i Bredäng.

Vi är en del av Scouterna och Stockholms Scoutdistrikt

GVB på Facebook

Terminsprogrammet

HT-2019 Aug v. 34
lö–sö 24–25 Planeringshelg
Sep v. 38
Okt v. 42

[Mer]

Kontakt

Allmänna frågor:
info@gvb.nu

Om webb-platsen:
webmaster@gvb.nu