Vår scoutkår fyller 100 år 2024!

Ett av de tre märken som utgör jubileumsmärkena 2024.

 

Den 28 september 1924 startades scoutkolonnen i Gustaf Vasa församling; startskottet för vad som kom att bli Gustaf Vasa Scoutkår 1943 och Gustaf Vasa-Bredängs Scoutkår 1969. Nu 100 år senare blomstrar kåren med cirka 300 medlemmar – något vi självklart kommer fira med en rad jubileumsaktiviteter för både stora och små. Välkommen till jubileumsåret 2024!

Kårhelg på Pettersberg 7-9 juni

Vårens stora jubileumsevenemang är kårhelgen på Pettersberg 7-9 juni. Vi återupprepar succén från förra jubileumsåret 2019 och avslutar vårterminen med en stor kårövernattning på Pettersberg där alla kårens avdelningar deltar. Över 100 scouter kommer träffas för att umgås, hålla lägerbål och ha gemensam sommaravslutning. Läs mer och anmäl dig här.

Sommarläger på Skräddartorp med jubileumsdag 3 augusti

Årets sommarläger är självklart ett storslaget jubileumskårläger där alla grenar deltar. Precis som 2019 kommer vi hålla till på lägerängarna Skräddartorp utanför Ludvika i Dalarna. Nytt för vårt 100-årsfirande är att vi slår på stort och arrangerar en jubileumsdag dit alla nuvarande och tidigare medlemmar är inbjudna. Lördagen 3 augusti kommer vi anordna kårmästerskap, galamiddag och jubileumslägerbål för alla som vill vara med. Är du nybliven medlem som precis gått med i kåren? Eller en gammal scouträv som saknar röklukten i scoutskjortan från lägerbålet? Följ med ut till jubileumsdagen på Skräddartorp – och ta med den gamla patrullkompisen du inte träffat på länge! Alla – nuvarande medlemmar, tidigare medlemmar och gäster så som vänner från grannkårer – är välkomna. Ju fler vi blir desto roligare!

Jubileumsdagen
Jubileumsdagen på Skräddartorp kommer kosta en symbolisk summa på 100 kr per person. Då ingår chartrad buss hela vägen ut till lägerängarna, galamiddag och lägerbål samt framför allt en stor portion scoutkänsla. Nedan följer ett ungefärligt program för helgen. Exakt tid och plats för avresa och hemresa är dock inte spikat så räkna med att jubileumsdagen tar hela lördagen och delar av söndagen. Ytterligare detaljer kommer publiceras längre fram.

Lördag 3 augusti

  • 09.00             Utresa med chartrad buss
  • 12.00             Välkommen till Skräddartorp
  • 13.00             Lunch
  • 14.00             Kårmästerskap
  • 18.30             Trerätters middag för scouter och gäster
  • 21.30             Jubileumslägerbål och ceremoni

Söndag 4 augusti

  • 09.00             Frukost
  • 10.00             Hemresa med chartrad buss
  • 13.00             Framme i Stockholm

Kårmästerskapet

På jubileumsdagen kommer vi också arrangera kårmästerskap där alla är välkomna att delta. Man tävlar i par och kan antingen anmäla ett färdigt lag eller önska att bli hopparad med en annan tävlande. Tävlande görs i olika klasser: ledare, ledare 50+ eller gäst. Tävlingsprogrammet kommer utgöras av klassiska scoutgrenar som eldning, surrning, livlina, scouthistoria med mera. Exakt tävlingsprogram publiceras längre fram.

Anmälan
Sista anmälningsdagen till jubileumsdagen är söndag 21 juli – men vi ser hemskt gärna att du anmäler dig långt innan dess. I samband med anmälan betalar du deltagaravgiften på 100 kr till kårens Swish på 123 595 94 81. Anmäl dig till jubileumsdagen och kårmästerskapet här!

Scouternas höstdag med tillhörande tårtkalas 21 september

I början av höstterminen hålls Scouternas höstdag och våra avdelningar ska givetvis vara med och tävla. Efter prisutdelningen bjuder kåren på stort tårtkalas för de tävlande.

Jubileumsfest för de äldre 28 september

På höstkvisten bjuder vi traditionsenligt vi in till fest för kårens utmanare, ledare, kåraktiva och tidigare kåraktiva. Festen kommer hållas på kulturhuset Värmeverket i Bredäng lördagen 28 september – på dagen 100 år efter att kåren grundades! Det är ett ypperligt tillfälle att se tillbaka på kårens historia, fira insatserna vi gjort för kåren och blicka framåt. Mer information om exakt tid, plats och anmälan kommer längre fram.

Hoppas vi ses under årets 100-årsfirande!