Om oss

Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng har sedan 1924 gett barn och unga från alla delar av samhället chansen att få uppleva äventyr tillsammans och samtidigt växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle och ger våra medlemmar en god start i livet.

Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och vi erbjuder en utvecklande fritid, äventyr och internationella möten. Genom patrullsystemet får våra scouter uppleva hur roligt och effektivt det är att samarbeta i en väl fungerande grupp. Genom ”Learning by doing” uppmuntrar vi att alla sinnen används när våra scouter lär sig nya saker och alla får vara bra på någonting. Genom friluftslivet lär sig våra scouter att båda tycka om och respektera naturen.

Scoutlagen, scoutlöftet och scoutmetoden

Alla scouter lovar att följa scoutlagen efter bästa förmåga. Det är vårt bidrag till att göra världen lite bättre. Läs mer om scoutlagen och scoutlagen här.

Alla våra aktiviteter gör vi med hjälp av scoutmetoden. Det är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Läs mer om scoutmetoden här.

Vi finns i Bredäng och Vasastan

Vi har verksamhet både i Bredäng och Vasastan. Varje vardagskväll, måndag till torsdag är det en avdelning som kör scouting på Bredängsvägen och i Vanadislunden. Läs mer om våra olika avdelningar här.

Hur anmäler man sig?

Vi har oftast helt fullt på våra avdelningar. Börja alltid med att ställa ditt barn i kö genom att fylla i formuläret här.

För att kunna ta emot ännu fler barn behöver vi fler föräldrar som kan hjälpa till. Vid kö har barn förtur om det finns en förälder som kan vara med som ledare. Anmäl ditt intresse till info@gvb.nu.